Na pive
Chroust Milky Way Imperial Milk Stout

Chroust je lietajúci pivovar, ktorí majú dvaja manželia s chroustem v mene a ktorí sa spoločne pokúšajú o cirhózu jater. V portfóliu majú 10 pív… a áno, môj prvý kontakt s nimi nedopadol úplne na jednotku.

Totiž – 19 stupňové pivo Milky Way, do ktorého sa pridávajú kakaové bôby a laktóza s ovsenými vločkami, to znie ako slušný experiment. Akurát – nič z toho som v tom pive tak nejak nepostrehol. Táto tmavá devätnástka má slušnú konzistenciu a pena drží tak pokope, že sprvu nepustila ani žiadnu vôňu. Lenže spomínané veci – kakao, kávovosť, karamel… som nejak v pive neobjavil. Žeby som už mal tak otupené zmysly? Celé mi to chutilo po slivkách a nepripomínalo žiadny imperial stout, ktorý som v živote vypil. Neviem, neviem. Na tú silu bolo pivo celkom jemné a vyhlo sa alkoholovitosti… len som nečakal, že to bude chutiť ako keby do toho spadla žuvačka. Možno som len zbytočne negatívny.

Tak som si aspoň opravil chuť s Wyvarom, konkrétne pätnástkou New England IPA (má roztomilú skratku NEIPA). Od Wywaru som ešte nepil zlé pivo a rátam ich k tomu najlepšiemu u nás. A áno, aj táto IPA bola presne taká, ako má byť, teda horká, silná, citrusová. Takéto pivo sa nemá biť, ale treba ho ľúbiť :).

Wyvar New England IPA

O autorovi Zobraziť všetky články

admin