Na pive
Nepasterizovaný Gambrinus

Ideálne letné pivo je svätý grál – nikto ho ešte nevidel, a ten čo tvrdil, že na neho pravidelne chodí, už dávno dostal lopatou po hlave.

Nepasterizovaného Gambáča za svetovú triedu v tomto článku nevyhlásime, ale predsa len nás zaujal. V pozitívnom zmysle slova, a to je u tejto značky čo povedať. Ich pivo je totiž také futbalové, pijú ho fandovia v stave, keď už nerozoznajú psí moč od piva.

Na druhú stranu, keď je vonku abnormálny hic, slnko pečie, tak sa taký pekný čistý, dobre načapovaný Gambáčik ľahko schová do žalúdka. Mimochodom, toto pivo má asi najslabšiu penu v histórii českého pivovarníctva a nie je až také plné ako píšu na webstránke… No i tak, do horúčav padne výborne, je čisté, s prehľadnou pivnou chuťou a akosi jemnešie než klasická G desiatka a dvanástka, u ktorých ide iba o to, či to stojí 30 alebo 35 centov v plechovke. Nepasterizovaná verzia je o trošku vyšší level.

Inak sú v ňom najklasickejšie domáce suroviny – dva žatecké chmely a tri farebné slady, zaštítené výbornou plzenskou vodou. Tým, že je pivo nepasterizované, tak nútia lenivých hostinských, aby trochu plánovali a nedržali jeden sud celú večnosť na prevádzke. No – treba natrafiť na dobrý podnik. Voči Gambrinusu ako značke má veľa pivárov výhrady (navzdory rôznym cenám a šampiónom, ale tých je toľko, že každý pivovar má zásobu medailí), aj preto ich marketingové oddelenie vymýšľa všelijaké triky ako osloviť zákazníkov.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin

Pridaj komentár

Tvoj e-mail nebude zverejnený. Vyplň požadované polia *