Bastion Kempelen svetlý 10° nefiltrovaný

Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky – a predsa som vstúpil.

V Bastione na Trnavskom mýte v Bratislave som už bol pred pár rokmi. Obed mi doniesli hodinu po objednávke, tak som si povedal, že sem už nebudem chodiť… ale nakoniec som sa predsa len zastavil. Ale ani podnik, ani ja a ani pivo už neboli také isté ako predtým :) (zdroj: Platón).

Pivná karta je tu veľmi rozmanitá a obsahuje veľa rôznorodých pív. Čo je, samozrejme, chyba, ak podnik nedokáže dodať všetky pivá ako uvádza na papieri… to isté platí pre jedálny lístok, načo mať veľa fajnovostí, keď to potom kuchár nedokáže uvariť do, povedzme, 20 minút? Ale aby som len nehanil – tentokrát sa mi v Bastione páčilo, obed pristál na stole rýchlo a aj pivo bolo dobré.

Z pív ma zaujal hlavný ťahák – nazvaný po pube, čiže ako uvádza titulok –  Bastion Kempelen svetlý 10° nefiltrovaný. Vraj ho varí ďaleký Kaltenecker a niekde na internete som našiel, žeby to mohlo byť aj prezlečené pivo Kaltenecker Kras, nie až tak dobre hodnotené pivo. Ťažko povedať, keď sa o pive nedajú nikde zohnať nejaké relevantné informácie. A Ratebeer so svojími ustrelenými psycho komentármi mi v tom veľa nepomáha.

Takže tu máme nefiltrovanú desiatku. Nevonia skoro nijak – ľahká kvetová vôňa je ukrytá pod veľkou penou, ako býva zvykom u nefiltrovaných pív. Pivo je dobre vyvážené – na to, že je to iba desiatka, tak je aj dostatočne plné, aj jemné, ľahké. Príjemná chlebovinka s jemným citrusovým odérom. Dobre načapované a čisté – je z toho druhu, ktoré si človek pokojne objedná aj viackrát po sebe. Vlastne celkom príjemné prekvapenie, nečakal som to, keďže inak tu majú aj euro-Staroprameny a pod. Čiže odporúčam.

Jediné, čo mi vŕtalo v hlave, bol systém obsluhy v Bastione. Docela priestorný podnik a len dve čašníčky. Jedna kmitá ako strelka a druhá polhodinu podopiera bar spredu. Prisahámbohu, že kým jedna si šla nohy zodrať, aby obehala ten veľký poloprázdny podnik, tak druhá za polhodinu spravila iba dve veci – vyleštila servítkou jednu vidličku a ešte sa učesala podľa zrkadla.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin