Cena surovín: cca 5 euro
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 25 minút
Porcie: 2-3
Suroviny
- 3 batátové zemiaky
- 1 deci domáceho kečupu
- kúsok parmazánu
- 2-3 červené papriky
- korenie podľa chuti (kurkuma, bazalka, oregano atď.)
Postup
Keď sa človeku nechce veľa vyvárať, výboré padnú batátové hranolky s vlastným dipom. Batáty (v hypermarketoch majú triezve ceduľky sladké zemiaky) sú už všade, hoci sú o dosť drahšie, v malom množstve stoja za to. Stačí pokrájať na ľubovoľné tvary a osmažiť. Na obrázku vyzerajú veľmi mastné, ale nie sú, to len tak septembrové slnko zvláštne svietilo.
– Dip som urobil tak autorský, že nemá ani názov. Z domáceho (jablkového) kečupu, kusa parmezánu, červenej papriky, feferóničiek, kurkumy a bazalky – to všetko rozmixované Fly Turbo mixérom.
– Hranolky som nakorenil už neviem čím… ale začali potom nepopísateľne pekne voňať. Možno som ich nemusel robiť na oleji, ale stačilo na sucho, keďže omáčky som si dal „trošku viac“. A zdá sa, že pomalé pečenie tým zemiakom nie úplne pomáha . Pokojne som mohol pridať plyn.
– Dva batáty = dve dospelé porcie. Tri = tri porcie.
Poučenie z experimentu
Jeden druh korenia na hranolky a jeden (kompatibilný) do dipu. To bohato stačí. A dipu netreba vôbec tak veľa.