Bearded Brothers, nitránsky street food. Vážna vec.
Ako dobre vieme, Slovensko nie je vo svete pouličného jedla až také známe. S treskou a dvomi rožkami v Rybe a cukrovou vatou na hodoch zatiaľ v závode s Tijuanou a Bangkokom mierne zaostávame. Čo neznamená, že u nás nie sú nadšenci, ktorí vedia naložiť rozrezanú žemľu.
Tak napríklad Bearded Brothers. Sympatický startup v búdke, čo sa klenie nad riekou Nitra. Za pár sekúnd si vygooglite niekoľko rozhovorov s dvomi chlpatými bratmi, hoci existujú iba dva roky. Spomínajú veci, ako že majú čerstvé suroviny, alebo jedlo robia tak, ako by ho robili pre seba. A tentokrát to nie sú iba marketingové kecy.
Majú aj auto na výjazdy – a niekedy sa pred ním poriadne načakáte. Veru, toto nie je žiadny fastfood a keď ich obliehajú jarmočníci, tak sa k burgeru dostanete iba za cenu veľkého sebazaprenia a s génom čakača na banány.
Hore na obrázku je ich tacos. Vraj je v ňom biomäso :). To je také, čo darovala krava ezoterička. Tacos v pohode, aj keď tomuto – už zase brigádnici nevedeli, že to niekto bude recenzovať – chýbajú limetky, ktoré boli v popise a majú ich aj na obrázku. A k tomu fajné hranolky. Samo sebou sa rozumie, že to nie je tá mrazená tragédia z obchodu, ale ozajstné zemiačky, nakrájané na véčka a opečené do chrumkava… Stoja dve eurá, poliať ich stojí poleura, ale vyplatí sa to. Po dvoch kolách som bol doslova prežraný.
A ešte obrázok dole. Kačací burger :). Keď sú všade tie kačacie hody. Ochutnal začínajúci foodblogger Šimon. Burger sa mu páčil až tak, že mu bol až malý. Brusnicová omáčka z celých brusníc. Kapusta šťavnatá, ale žemľa vydržala pokope a chrumkavá. Ževraj sa mám na neho vypraviť aj ja.
Verdikt: Jedno z najlepších bistier na Slovensku. Drahšie, ale lepšie.