Na pive
Galimatiáš v panvičke

Chlapi, nechte toho, to su speciality!

Galimatiáš v panvičke v Raisovom dome. V lístku bolo napísané – nechajte sa prekvapiť fantáziou šéfkuchára a panvičku si budete objednávať často. Je to asi pravda. Kuchár pomiešal rôzne veci, a vyšla mu slušná špecialita v kastróliku. Veľmi výživná, na ryži je bravčová panenka aj trochu kuriatka, cibuľa, papriky, rajčiny, a dokonca aj slanina a klobása. Akurát šampiónmi som si nie istý, či tam boli. Ale tento “galimatiáš” je zladená vec, aj keď si viem predstaviť vegetariánov, ktorí by kvôli tomuto začali rozbíjať výklady :P. Najlepší obed z dnešnej trojice.

Fraštácka špecialita v Pivárničke nad rínkom
Fraštácka špecialita v Pivárničke nad rínkom. Názov je zaujímavý, totiž, túto vec poznám pod inými názvami v tvare <niečo> špecialita. Tu si to nazvali Fraštácka, lebo sme vo Fraštáku. Je to nemierne jednoduchá vec – mäso a horčica. Dajú sa pridávať uhorky, paprika atď. ale v úplnom základe – na tejto klasike niet čo pokaziť. Hádam len servírovať v malom množstve :). A ako sa patrí treba to jesť s chlebom. Aj keď je k tomu ryža alebo placka, vždy beriem proste chleba. Druhé miesto.

Hovädzia fajita v Shivovi
Hovädzia fajita v Shivovi. Hm, hm, a na treťom mieste je fajita, ktorá podľa môjho laického názor nie je až taká dobrá. Keď googlim názov, vypadávajú mi obrázky z preplnených bohatých misiek. Tohto bolo skôr menej, zbytočne sa namáhali to rozkladať po tanieri, skôr by bodlo viac zeleniny a aby mäso nebolo ako žuvačka. Za 13 eur, hm. Origoš fajitas môže byť aj suchšie (dostal som dva “dipy” alebo čo to vlastne bolo a asi avokádové guacanole), ale malo to byť iné – nie nadarmo sú to Mexičania, kto je najtučnejší na svete (predstihli Američanov). Lebo sa majú :).

O autorovi Zobraziť všetky články

admin