Cena surovín: cca 5 euro
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 10
Suroviny
- trs hlív, najlepšie vlastných
- pol litra mlieka a jedna malá smotana na šľahanie
- pórik
- 2-3 zemiaky
- petržlen
- čierne korenie, oregano
Postup
Polievka typu „hoď do hrnca & go“. Ani zeleninu nemusíte dávať, bohato stačia aromatické hlivy. Ani korenie nejak extra netreba výmýšľať, stačí soľ a vegeta. Ja som dal trochu zeleniny aj korenia – je to veľmi ľubovoľné. Teoreticky by takúto polievku nebolo treba ani variť, ja som ju varil mierne bublotajúcu 20 minút – kvôli dvom zemiakom pokrájaným na kocky (ak máte staré krumple, tak aj dlhšie). Mlieko je najlepšie v pomere 2 diely mlieka, 1 diel vody, smotana na zjmenenie – ale aj tu platí, aj toto je individuálne, aj vodovejšia polievka je výborná.
Poučenie z experimentu
Jedno akú zeleninu do hrnca hodím, hlivy ju spoľahlivo svojou silnou chuťou prebijú :). Ale tak je to dobre.