Krombacher je druhá najpredávanejšia značka v Nemecku, pyšná a hrdá, že prežila všelijakých tých Bismarckov, Wilhemov a Hitlerov. Taktiež si všade píšu, že už skoro 300 rokov používajú vodu z ich slávneho minerálneho prameňa vyvierajúceho zo skaly a že ich dejiny siahajú hádam až k Noemu, keď mal jeden súdok vo svojej arche.
Na Slovensku však až tak bežný nie. Paradoxne ho majú v krčme, ktorá je geograficky asi najbližšie k autorovi tohto článku, ale i tak som sa súdeniu tejto značky vyhýbal, pretože mi to pripadá ako recenzovať susedove deti. Prišiel čas zmeniť to.
Weizen – kvasinkové pšeničné pivo (dvanástka) je totiž skvelé a zaslúži si veľa hviezdičiek. Tak zaprvé – netrpí takými tými pachuťami ako iné pšeničáky, pivo je pekné, čisté (nie farbou, ako vidno na obrázku, je veľmi zakalené, čo tu slúži dobru), má slušný chlebový dojazd a viacvrstvovú chuť (keď sa sústredíte, tak po každom napití môžete nájsť rôzne subtílnosti, napríklad aj trošku južného ovocia, žeby dokonca banánov?). Paradoxne, farba je medená skoro ako u polotmavých pív, celkom pekná zmena po tých žltých pšeniciach.
Kvasinková vôňa je výrazná a neurážajúca, celkom slušne reže – nič lepšie si na prichádzajúce leto človek ani nepraje.