Na pive
Krombacher Weizen

Krombacher je druhá najpredávanejšia značka v Nemecku, pyšná a hrdá, že prežila všelijakých tých  Bismarckov,  Wilhemov a Hitlerov. Taktiež si všade píšu, že už skoro 300 rokov používajú vodu z ich slávneho minerálneho prameňa vyvierajúceho zo skaly a že ich dejiny siahajú hádam až k Noemu, keď mal jeden súdok vo svojej arche.

Na Slovensku však až tak bežný nie. Paradoxne ho majú v krčme, ktorá je geograficky asi najbližšie k autorovi tohto článku, ale i tak som sa súdeniu tejto značky vyhýbal, pretože mi to pripadá ako recenzovať susedove deti. Prišiel čas zmeniť to.

Weizen – kvasinkové pšeničné pivo (dvanástka) je totiž skvelé a zaslúži si veľa hviezdičiek. Tak zaprvé – netrpí takými tými pachuťami ako iné pšeničáky, pivo je pekné, čisté (nie farbou, ako vidno na obrázku, je veľmi zakalené, čo tu slúži  dobru), má slušný chlebový dojazd a viacvrstvovú chuť (keď sa sústredíte, tak po každom napití môžete nájsť rôzne subtílnosti, napríklad aj trošku južného ovocia, žeby dokonca banánov?). Paradoxne, farba je medená skoro ako u polotmavých pív, celkom pekná zmena po tých žltých pšeniciach.

Kvasinková vôňa je výrazná a neurážajúca, celkom slušne reže – nič lepšie si na prichádzajúce leto človek ani nepraje.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin