Cena surovín: cca 3 eurá
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 15 minút
Porcie: 4
Suroviny
- 1 liter mlieka
- 100 gramov detskej krupice (v najhoršom funguje aj hrubá múka)
- 1 jablko
- trochu cukru – podľa vašej chuti
- hrudka masla
- na ozdobu čo máte radi – kakao, škorica, granko, čokoláda…
Postup
Na krupici nie je absolútne nič komplikované. Je to rýchlovka. Hádam len to – stále ju miešať, aby to nezhorelo a nezhrčkavelo. Stačí vysypať šálku krupice (množstvo podľa obalu) do vriaceho mlieka (alebo aj vlažného mlieka) a počkať kým zhustne. Ja to pre istotu varím trošičku dlho, ale aby sa na spodu hrnca neprichytila, tak ani netreba.
Pokrájať do nej jablká je super vec – jablká sa uvaria a chutia ako kompót. už iste viete, že s krupicou chutí akýkoľvek kompót veľmi dobre. Jablká som aj uvaril aj vysypal surové kúsky navrch, je to dobré tak či tak.
Nuž a kakaová alebo granková alebo čokoládová ozdoba navrch je skoro povinnosť. Do stredu za palec malec a na svete je tradičný dezert bez konkurencie. Väčšinu histórie vraj Slováci jedli práve kaše.
Poučenie z experimentu
Príliš krupice – príliš hustá kaša. Príliš málo – príliš riedke. Na pomer si treba dať pozor.