Krupicová kaša s jablkami

Cena surovín: cca 3 eurá
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 15 minút
Porcie: 4

Suroviny

  • 1 liter mlieka
  • 100 gramov detskej krupice (v najhoršom funguje aj hrubá múka)
  • 1 jablko
  • trochu cukru – podľa vašej chuti
  • hrudka masla
  • na ozdobu čo máte radi – kakao, škorica, granko, čokoláda…

Postup

Na krupici nie je absolútne nič komplikované. Je to rýchlovka. Hádam len to – stále ju miešať, aby to nezhorelo a nezhrčkavelo. Stačí vysypať šálku krupice (množstvo podľa obalu) do vriaceho mlieka (alebo aj vlažného mlieka) a počkať kým zhustne. Ja to pre istotu varím trošičku dlho, ale aby sa na spodu hrnca neprichytila, tak ani netreba.

Pokrájať do nej jablká je super vec – jablká sa uvaria a chutia ako kompót. už iste viete, že s krupicou chutí akýkoľvek kompót veľmi dobre. Jablká som aj uvaril aj vysypal surové kúsky navrch, je to dobré tak či tak.

Nuž a kakaová alebo granková alebo čokoládová ozdoba navrch je skoro povinnosť. Do stredu za palec malec a na svete je tradičný dezert bez konkurencie. Väčšinu histórie vraj Slováci jedli práve kaše.

Poučenie z experimentu

Príliš krupice – príliš hustá kaša. Príliš málo  – príliš riedke. Na pomer si treba dať pozor.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin