Kura na horčici a mede

Cena surovín: cca 8 euro
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 1 hodina
Porcie: 3-4

Suroviny

  • 2 lyžice medu
  • 3 lyžice horčice
  • 3 kuracie prsia (jedno klasické balenie)
  • 1 balenie bryzndze
  • zemiaky
  • lyžica sézamového oleja
  • mrkva alebo iná zelenina do zemiakov (voliteľné)

Postup

Med a horčica je kombinácia, ktorú som dlho nechápal – nevedomosť. Samozrejme, je to výborná vec. Kuracie prsia sú síce taký low-cost, ale je to aspoň rýchlo hotové. Stačí na šťave uvariť kuracie kocky a hotovo. Pre prílišnú jednduchosť som do prílohy (zemiakov) nasypal čo to zeleniny a korenia. Korenie je čisto na vás – keďže horčica je najstaršie európske korenie, tak teoreticky ani žiadne netreba. Ak tak, tak niečo jemné, napr. bazalku. Ani vegetou by som to nekazil. Sézamový olej som dal pre zaujímavosť a sadol tam.

Poučenie z experimentu

Ako vidno na obrázku, nalial som k tomu pre porovnanie ešte čosi medovo-horčicovej omáčky z fľašky. Nebola zďaleka taká dobrá ako originál :). Mohol som to variť alebo piecť zemiaky dlhšie – bol som nedočkavý. Med a horčica pekne vyniknú na dlhšie a pomalšie varených jedlách.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin