Cena surovín: cca 8 euro
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 1 hodina
Porcie: 3-4
Suroviny
- 2 lyžice medu
- 3 lyžice horčice
- 3 kuracie prsia (jedno klasické balenie)
- 1 balenie bryzndze
- zemiaky
- lyžica sézamového oleja
- mrkva alebo iná zelenina do zemiakov (voliteľné)
Postup
Med a horčica je kombinácia, ktorú som dlho nechápal – nevedomosť. Samozrejme, je to výborná vec. Kuracie prsia sú síce taký low-cost, ale je to aspoň rýchlo hotové. Stačí na šťave uvariť kuracie kocky a hotovo. Pre prílišnú jednduchosť som do prílohy (zemiakov) nasypal čo to zeleniny a korenia. Korenie je čisto na vás – keďže horčica je najstaršie európske korenie, tak teoreticky ani žiadne netreba. Ak tak, tak niečo jemné, napr. bazalku. Ani vegetou by som to nekazil. Sézamový olej som dal pre zaujímavosť a sadol tam.
Poučenie z experimentu
Ako vidno na obrázku, nalial som k tomu pre porovnanie ešte čosi medovo-horčicovej omáčky z fľašky. Nebola zďaleka taká dobrá ako originál :). Mohol som to variť alebo piecť zemiaky dlhšie – bol som nedočkavý. Med a horčica pekne vyniknú na dlhšie a pomalšie varených jedlách.