Oškvarková pomazánka s vajíčkami

Cena surovín: cca 7 eur
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 10 minút (ak máte pomleté oškvarky)
Porcie: na zhruba 12-15 krajcov chleba

Suroviny

  • oškvarky – najlepšie mleté. Inak mletie zvýši náročnosť receptu :)
  • 2 cibule (cibule podľa chuti)
  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 4 lyžice horčice
  • štipka soli, ale oškvarky bývajú dosť slané

Postup

Z obrázku vidíte, že je pomazánka nejaká žltá. To zato, že dáky anonym vyjedol oškvarky, takže vajcia prebrali iniciatívu a pomazánka sa takmer stala vajíčkovou. Ale inak, ak dáte aj 80-90 percent oškvarkov, nestane sa chyba, akurát výživových poradcov raní mŕtvica.

Cibule podľa chuti – aj jedna maličká cibuľka stačí, ja by som tam naváľal aj tri veľké cibuliská pokojne. Horčica to krásne zlepí dokopy a dokončí chuťovo. Ďalšia z jednoduchých, ale geniálnych vecí.

Poučenie z experimentu

Oškvarky sú buď drahé (na trhu) alebo lacnejšie a plné chrupaviek z vysušeného mäsa (v hypermarkete). Najlepšie sú domáce.


O autorovi Zobraziť všetky články

admin