Cena surovín: cca 7 eur
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 10 minút (ak máte pomleté oškvarky)
Porcie: na zhruba 12-15 krajcov chleba
Suroviny
- oškvarky – najlepšie mleté. Inak mletie zvýši náročnosť receptu :)
- 2 cibule (cibule podľa chuti)
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 4 lyžice horčice
- štipka soli, ale oškvarky bývajú dosť slané
Postup
Z obrázku vidíte, že je pomazánka nejaká žltá. To zato, že dáky anonym vyjedol oškvarky, takže vajcia prebrali iniciatívu a pomazánka sa takmer stala vajíčkovou. Ale inak, ak dáte aj 80-90 percent oškvarkov, nestane sa chyba, akurát výživových poradcov raní mŕtvica.
Cibule podľa chuti – aj jedna maličká cibuľka stačí, ja by som tam naváľal aj tri veľké cibuliská pokojne. Horčica to krásne zlepí dokopy a dokončí chuťovo. Ďalšia z jednoduchých, ale geniálnych vecí.
Poučenie z experimentu
Oškvarky sú buď drahé (na trhu) alebo lacnejšie a plné chrupaviek z vysušeného mäsa (v hypermarkete). Najlepšie sú domáce.