Cena surovín: cca 8 euro
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 35 minút
Porcie: 8 palaciniek
Suroviny
- palacinkové cesto (múka, mlieko, vajce, štipka soli)
- cibuľka
- kúsok oravskej slaniny alebo údeného mäsa aj
- 1 balenie bryzndze
- na dochutenie papričky, ale môžu byť napr. aj uhorky
Postup
Cesto na palacinky – ani za svet nenapíšem koľko gramov čoho má ísť. Proste jedno alebo dve vajíčka a potom mlieko a múku vyvažujem tak od oka, kým to má ideálnu konzistenciu. Plnka je veľmi zaujímavá – slanina a bryndza sú veci, ktoré k sebe pasujú ako máločo. Ostatné môže byť podľa chuti… trebárs malé paričky. Ak by som dal feferónky, nedal by som ich dnu, ale nechal vonku na konzumáciu. Osmažiť to na cibuľke – s skvelý slovenský fast food je na svete. Ešte vyšší level sú takéto isté lokše, ale tie sú náročnejšie na prípravu.
Poučenie z experimentu
Aby to lepšie držalo vnútri, nemal by som byť lenivý krájať veci na menšie kúsky.