Na pive
Pirohy s kapustou

Ako zmeniť útroby na chemickú továreň.

Bojnický dvor je pekný kút pod zámkom, s domčekmi, suvenírmi, troškou kultúry atď. A s vkusnou reštauráciou… ktorá nemá jedálny lístok ani menu na internete, takže cestovateľ ide do veľkého neznáma :).

Veru. Za 8,50 som si dal tieto plnené pirohy. Bol to ojedinelý zážitok. Dámy, prosím ďalej nečítať. Budem písať o zážívaní po tomto obede.

Na prvom mieste však treba poznamenať, že tunajší kuchár robí všetko inak ako by som robil ja. Tak napríklad kapusta. Nenechajte sa mýliť obrázkom, v skutočnosti je jej tam veľmi veľa, len je skrytá pod pirohmi. Kapusta je tu sladká, ako k nejakej kačici. Ja by som sladkú nevolil. Nevolil by som ani obyčajnú slaninku vyškvarenú do úplne oškvarkova, dal som Oravskú, alebo údené mäso, alebo čokoľvek. Prišlo mi to celé ako zvláštná kombinácia, mimochodom, ale naobedoval som sa celkom dobre.

Nuž a potom o pár hodín doma to začalo. V jedení kapusty nie som žiadny začiatočník. Viem, že to obnáša sem-tam aj vypustenie nejakého toho bio obláčiku. A že som sa ich za život navypúšťal. No toto bolo úplne iné. Moje črevá sa rozospievali do takej kakofónie, že som ich vôbec nespoznával. Útroby sa mi premenili na zbraň hromadného ničenia. V živote by som nepovedal, že z ľudského tela môže vychádzať to čo zo mňa cca 1-2 hodinku vychádzalo. Nespoznával som ani audiovizuálny prejav – a ten omnis, to bolo niečo úplne iné, zvláštne a nevyspytateľné.

Takže až budem v Bojnickom dvore najbližšie, určite sa spýtam, čo dávajú do kapusty, keď som od nej taký hustý.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin