Reštaurácia Traja Mušketieri Tajomný Rocastin

Pekné miestečko pár krokov „od Kiskovho námesťá“. Vkusný interiér, na každom stole fľaša vína – môžeme začať.

Traja mušketieri evokujú všeličo – parádny rozprávačský štýl jedného z najväčších spisovateľov, časy bezstarostných dobrodruhov a mne aj zadymené hlučné vojenské krčmy páchnuce kyslým vínom a ľudskými výparmi. Zrovna táto reštaurácia je veľmi čistá a útulná – a predsa len trošku historickej výbavy jej nechýba. Navštívil som ju v ideálny čas, tzn. 1 minútu po otvorení ráno o jedenástej, keď tu ešte nikoho nie je, čiže človek má všetko len pre seba :). Bola tu jedna pani v historických šatách, ktorá ma asi 3-krát privítala a asi 6-krát sa opýtala čo mi treba – bola veľmi pohostinná.

Rozhodol som sa neexperimentovať a dať si niečo normálne – napríklad ovčím syrom plnené kuracie prsia obalené v slaninke… a k tomu trochu špenátu a zemiakové gnocchi. Inak, skoro všeto tu má názvy podľa postáv z Troch mušketierov, napr. Mazarinova večera alebo Buckingham. Niekomu to môže pripadať podivné, ale tak to je. Môj obed sa volal tajomný Rocastin a skôr ho pomenovali po syre :P. Jedlo ma neprekvapilo v žiadnom smere, čo sa stáva, keď je človek veľmi hladný, tak to zhltne a nerozmýšľa. Stálo to 13.40 eura a keby som sa chcel najesť hutnejšie a ekonomickejšie asi by som si dal rebierka za 9.90.

Ale predsa len jedna vec mi padla do oka – maková parená buchta so slivkovým lekvárom. Geniálna vec (veď na tomto a múčnej kaši prežil náš pospolitý ľud zopár storočí). Lekvár bol možno kupovaný a nie domáci, a k tomu vanilkový puding, ktorý tu nemušketiersky volajú krém :P Buchta veliká, som si istý, že väčšina babičiek robí radšej menšie buchty, ale sýty som bol nakoniec na 120%.

Parená maková buchta so slivkovým lekvárom

O autorovi Zobraziť všetky články

admin