Vyzerám, že burgre žeriem celý život, ale v skutočnosti nebyť rečí súdruha Blahu, tak by som si tento bič – zo srandy – na seba neuplietol. No, ale patrí sa nejak doklepať tému do konca :). Burgre v Trnave som načal nejakými cca piatimi kúskami a teraz to hádam dôstojne zakončím. Burgre zoradím od najlepších hore, až po najhorší dole.
Merkur špeciál burger s medvedím cesnakom. To najlepšie na hornom obrázku. Určite najlepší pomer cena-výkon, aj s hranolkami to stálo „len“ 8,90 euro , čo ozaj v tomto žánri nie je veľa. Tento burger je sezónny… videl som lokšu alebo chlebíček s medvedím cesnakom a potvrdzujem, že v burgri sa to veľmi hodí (aj do omáčky, aj ako šalát). V Prahe v redakcii iDnes už začali šíriť paniku, že príroda toľký zber medvedieho cesnaku neprežije :P. Majú proste svoj svet. Trnavský Merkur je socialistická architektúra na socialistickom sídlisku, kde ešte kul pikle okresný tajomník strany proti krajskému. Ale. Pub je pekne prerobený, s fajnovým lístkom a jemnou rockovou muzikou na obed. Tento burger skrátka vyhral – zmestil sa do orálu, bol kompaktný, syrový plátok bolo dobre cítiť a hranolky boli domáce.
Spartan burger v Pivárni Bokovka. Za 9.90 euro veľmi solídna ponuka… je tam navyše akási placka, kapusta, ako tak sa to pomestilo dovnútra :). Celkovo v tej Bokovke je tak nejak všetko ako má byť – akurát tomu miestu chýba patina, nepoznám nikoho známeho, kto by tam chodil. Je to moc nové, postavené bohvie z akých peňazí, podľa dobrého návodu. Veľké priestory, upachtení čašníci v ružových košeliach, veľmi dobrá úroveň piva a voňavé záchody. Som zvedavý ako dlho tento podnik vydrží v tejto forme, zatiaľ veľmi slušné burgre (aj iné veci) robia.
Shiva hovädzí burger. Novootvorený podnik, ktorý som už spomínal mal na lístu najlacnejší hovädzí burger – iba 6,90 euro aj s hranolkami (ktoré mi kuchár rozložil pekne do krúžku, lebo mal asi dosť času, nebolo tam veľa zákazníkov). Burgru by som ani nemusel veľa vyčítať.. možno, keby bol viac plochý ako vysoký. To hore boli asi cibuľové krúžky… alebo nejaká iná zelenina – po pár pivách sa to ťažko poznáva. Burger je naživo krajší ako na rozmazanej fotke. Chcelo by to ešte niečo… ale za tú cenu férová ponuka.
Forhaus domáci burger. Iba jeden burger v celkom pestrom lístku, kde je dosť grilovania a údeného… ale aj zdravších vecí. Je to druhý najhorší burger v Trnave a vysvetlím aj prečo. Pretože stál 11,90 – skoro dvakrát toľko ako iné burgre. A k tomu tie najobyčajnejšie z obyčajných hranoliek… a najobyčajnejší kečup. To naozaj? Fajná reštaurácia na fajnej historickej ulici, kde sa vidno snahu a na stole mi pristane niečo, čo si viem za pár centov osmažiť aj sám. Teda… burger samotný nebol zlý. Vidíte ho na obrázku – poschodový double, ktorý som zjedol na dvarazy. Volské oko a slaninku hore, cibuľu a uhorku dole. Do putovania za burgrami som vložil veľa energie, času a cestovania a od toho najlepšieho som nečakal, že to odfláknu :).
Eddie burger. Jeho názov mi vypadol… hlavná myšlienka boli hríbiky, čo mohlo byť celkom dobré… Táto prevádzka sídli rovno oproti futbalovému štadiónu, má dobrú polohu, prezentáciu ako ostatné burgerovne, ale inak neviem. Prišiel som sem v sobotu na obed. Dievčina za pultom tu stála vo vetrovke a kalný pohľad upierala do zeme. Stal som sa prvým zákazníkom dňa :). Počul som ako sa baba silou vôle prepla do módu robota volá, ale v očiach mala napísané, že robiť v sobotu by malo byť proti ženevskej konvencii. Oklepala sa, zapla rádio a dala sa do toho. Asi o tri minúty malú prevádzku zahalil hustý dym ako na kolotočoch.
Chlapík, čo sedel pri stolíku a počítal akési papiere len dvihol zrak a nič nepovedal. Dievča nemalo dobrý štart do dňa :p. Tak sa aspoň chlapík vydal na roznášku. Odfrčal na aute a bedňu s donáškou zabudol na pulte. Ani on asi nebol fanúšik popiatkových smien. Burger stál 7.90 euro a druhýkrát som dostal obyčajné hranolky a trochu kečupu do plastu. Napadlo mi, že som mohol ísť cez cestu dať štyri mini McDonald burgríky… Verím, že väčšinou je to u Eddieho oveľa lepšie. Ako recenzent uznávam, že si vyberám tie najhoršie časy na recenzovanie :p. Ale aj Louis de Funès sa snažil nachytať vyrábačov jedla.