V maili nám pristála príjemná pozvánka. Testovať pivo v bratislavskej Klubovni na Ventúrskej (to je tá ulica, kde kedysi stála prvá univerzita a potom si tam stavali paláce všelijakí páni). Takže s pivom to tam iste myslia vážne.
Ešte než sa „medúzacke“ pivo navarilo, dvetisíc ľudí v dotazníku vyplnilo, aké by to pivo snov vlastne malo byť. Štatisticky vyšlo, že väčšina ľudí (skoro tri štvrtiny mužov) si želá, aby pivo bola zlatistá tanková jedenástka so stredne horkou chmeľovou chuťou. A tak sa od slov dostalo k činom – pred každého návštevníka-testera-milovníka piva – postavili v Klubovni tri vzorky, a teraz chutnajte. Rovnaká skúška prebehla aj v centrálnej Klubovni.
Nebudeme to veľmi naťahovať, z troch podobných ašpirantov vyhralo „Céčko“, pivo s najviac chlebovou chuťou. Aby bolo jasné, že varenie piva nie je len tak, tak pivo podporilo zopár odborníkov, medzi inými napríklad someliér Vladimír Hronský, ktorý svoje skúsenosti z vinárstva uplatňuje aj v pivárskom priemysle.