Nie som veľký fanúšik týchto mexických plnených kukuričných placiek, ale sem-tam sa aj k tomuto dostaneme.
Prečo ich nemám až tak rád? No, nedôverujem akejkoľvek potravine, ktorá vydrží roky a nepokazí sa :). Keď chcete byť cool, môžete to volať Tex-Mex alebo Oslí wrap… alebo placka. V dvoch podnikoch v Trnave, ktoré sú len pár krokov od seba som si dal dva veľmi odlišné typy burrít.
Hore na obrázku je Kuracie chrumkavé burrito v Depe. Na rovinu píšem, chrumkavé nebolo vôbec. Aj mäsa v ňom bolo menej, vlastne väčšinu vypĺňala zelenina. Čo nie je zlé. Zeleninové burrito je takto aspoň zdravšie. Pravda, stálo 6,50, čo človeka prinúti zamyslieť sa, koľko asi tak stojí onen šalát, ktorého je vnútri požehnane. K burritku som nafasoval také lepšie hranolky, dosť upečené a k nim nie dresing ani tatarskú, ale čistú smotanu – čo tiež nie je zlý model.
A tento obrázok mám na disku už veľmi dlho :). Od marca – ako vidno podľa misky s medvedím cesnakom :). Sezónna vec v Bokovke. Docela to k sebe pasuje. Toto burrito je úplne iné – drahšie, väčšie, mastnejšie ale hlavne, preplnené až po okraj mletým mäsom. Len sem-tam nejaká fazuľka, paprička alebo niečo iné. Bolo to tak sýte, že väčšina ľudí sa naje hádam aj z polky burita. Proste iná voľba – buď si dáte viac zeleninové, alebo viac mäsožrútske burrito.