Krakovské lievance

Cena surovín: 3 eurá
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 30 minút
Porcie: pre 3-4 ľudí

Suroviny

  • 3 jablká
  • vajíčko
  • mlieko
  • múka (napíšem množstvo, proste od oka k mlieku, aby bolo cestíčko husté)
  • práškový cukor, alebo ešte lepšie vanilkový cukor
  • kakao, škorica apod. sú nepovinné veci

Postup

Krakovské lievance alebo Šarišské stratené jablká? Ja ich volám „Opečené jablká“ a tieto som vyrobil zo škaredých spadnutých jablk, čo nie sú veľmi pekné… preto sa ideálne hodia do cesta, ktoré od škorice a štipky kakaa chytilo hnedú farbu. Väčšinou tieto opečné jablká vídam v žltom cestíčku.

Ako vidíte, stačí nakrájať jablko na plátky (kocky, mesiačiky…) a opražiť ich v cestíčku. Toť vsjo. Posypať práčkovým cukrom, ak to máte radi veľmi nasladko. Hotovo.

Poučenie z experimentu

Netreba to preháňať s olejom, aby neboli jablká príliš mastné. Cestíčko musí byť kompaktné, aby sa netrhalo.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin