Cena surovín: 3 eurá
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 10 minút
Porcie: 3-4
Suroviny
- hotové halušky
- vajička, podľa toho ako máte radi, napr. 4
- cibuľka
- šunka alebo salám
- iná zelenina (napr. pažítka, surová uhorka, paprika atď.)
Postup
Dajme tomu, že nám ostali halušky. Ozajstné zemiakové. Keďže sa človek pri nich narobí (nie ako kúpené cestoviny) a potom zje bryndzu a slaninu a ostanú mu halušky na druhý deň – čo s tým? S vajíčkom! Halušková praženica a hotovo. Mimoriadne jednoduchá vec. Opečiem cibuľku, šunku a papričku (resp. sadnúcu zeleninu), pomiešam s haluškami a plním útroby. Prosté, účinné.
Poučenie z experimentu
So zeleninou to netreba vôbec preháňať – alebo jej dajte pokojne, koľko sa vám zachce. Sú jedlá, na ktorých sa dá máločo pokaziť a toto je jedno z nich.