Na pive
Nefiltrované pivá

Nefiltrované piváSkoro – skoro sa nám to podarilo. Mať dvoch závodníkov z rovnakej kategórie. Ale tí, čo vymýšľajú sortiment tovaru v Kauflande nám to prekazili.

Samozrejme, nič proti obchodu. Je super, keď majú pivá až v troch uličkách pomiešané s iným tovarom – no sarcasm, kardio prechádzka sa vždy zíde.

Tak sme teda vymysleli, že dnešný duel bude s pšeničnými pivami. Akurát… akurát hromady značiek a druhov a pšeničné pivo mali v regáli jediné – samotinkého strateného Pšeničného Zlatého Bažanta. No a keďže je nefiltrovaný, postavíme proti nemu nefiltrovaný Staropramen.

Takže zdupme pod zem druhý menovaný. Staropramen je jeden z najlepších pivovarov, okrem toho, že nás zásobuje vo veľkom, tak má vo svojom portfóliu všelijaké výborné záležitosti. Ale toto prirodzene kalné pivo (spodnokvasené, 5 % alkoholu) je také nijaké. Ani sem, ani tam. Iba penu má peknú. V zložení je nejaký koriander a jablkový extrakt?

Nakoniec sme sa dogooglili k tomu, že toto pivo je podvod na zákazníkovi, kvasinky zabila pasterizácia a kal dosiahli tou jablkovou zložkou…  A neprišiel s tým nejaký anonym na internete, ale testeri českých Hospodárskych novín. Česi to volajú nefiltrovaná mŕtvolka. Včera o tom písali aj v idnes.cz a v miestnom bulvári, a veru, diskutérov to pobúrilo viac ako akcie Tamilských tigrov na Srí Lanke.  Zaujímavé, že už pred tromi rokmi tomu na pivnirecenze.cz dali 3,5 bodov z 10. Len to vyzerá dobre, tá etiketa a tak.

No super, aby to vyzeralo ako nefiltrované pivo, tak do toho dávajú patoky. Čo bude nabudúce? Nechajú do toho srať holubov, aby to bolo hustejšie? Veľká kauza dneška, ktorú náš tím intuitívne objavil o pár dní skôr ako česká investigatíva. Keď je to piss, chutí to ako piss, a jablká tomu nepomôžu. Jediné pozitívum, že sme neoslepli ako pri iných českých fejkoch.

Oproti tomu je Zlatý Bažant Pšeničný božský nektár. Minimálne chutí zaujímavo, trošililinku kyslasté, ale tuná to dobre pasuje. U neho za ten pekný kal podľa všetkého naozaj môže pšeničný slad (aj keď neviem, či ho experti z HN už testovali :)). Na trh ho uviedli len pred dvomi mesiacmi a vyzerá, že má potenciál. Hádam hurbanovský pivovar nevybuchne, keď z jeho liniek začne po čase vychádzať aj niečo iné. Receptúra je vraj z Bavorska (to vyzerá dobre v každej PR správe). Vraj ho čapujú aj v 200 puboch – zatiaľ ani o jednom síce nevieme, ale určite si radi dáme aj čapáka.

Slovensko : Česko 1 : 0

O autorovi Zobraziť všetky články

admin