Smotanovo-piškótový dezert

Cena surovín: 5 eur
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 10 minút robenia, 5 hodín čakania
Porcie: 6

Suroviny

  • balík piškót (nemusia byť dlhé ako na obrázku)
  • 2 kyslé smotany
  • 3 lyžice práškového cukru
  • lyžička kakaa
  • a vanilkový cukor
  • banány
  • ľubovoľné ovocie navrch ako ozdoba

Postup

Nakladieme vedľa seba piškóty prekryjeme ju vrstvou z kyslej smotany ochutenej kakaom a práškovým cukrom. Nato nová vrstva pištót a nová vrstva smotany, tentokrát s vanilkovým cukrom. Samozrejme, do smotany sa dá dať čokoľvek – trebárs jahody, citrón, atď. V strede tróni banánová vrstva z koliesok banánov.

Vrch som ako vidíte vkusne ozdobil malinami a černicami. Citrónová chuť z ozdoby je tiež výborná. Mäta vďaka počasiu už bola po sezóne a je to vidno. Najhoršie je, že to celé potrebuje zatuhnúť na pár hodín v chladničke. To čakanie je veľká skúška vôle.

Mimochodom, vidíte, že som nepoužil tortáreň (mal som málo piškót), ale vyumývanú plastovú vaničku, kde bolo naspodku napísané „Bravčové karé“. Veľmi ekologický prístup.

Poučenie z experimentu

Keby som to robil formou torty v tortárni, tak dám viac piškót a aj viac smotanových vrstiev.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin