Cena surovín: 5 eur
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 10 minút robenia, 5 hodín čakania
Porcie: 6
Suroviny
- balík piškót (nemusia byť dlhé ako na obrázku)
- 2 kyslé smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- lyžička kakaa
- a vanilkový cukor
- banány
- ľubovoľné ovocie navrch ako ozdoba
Postup
Nakladieme vedľa seba piškóty prekryjeme ju vrstvou z kyslej smotany ochutenej kakaom a práškovým cukrom. Nato nová vrstva pištót a nová vrstva smotany, tentokrát s vanilkovým cukrom. Samozrejme, do smotany sa dá dať čokoľvek – trebárs jahody, citrón, atď. V strede tróni banánová vrstva z koliesok banánov.
Vrch som ako vidíte vkusne ozdobil malinami a černicami. Citrónová chuť z ozdoby je tiež výborná. Mäta vďaka počasiu už bola po sezóne a je to vidno. Najhoršie je, že to celé potrebuje zatuhnúť na pár hodín v chladničke. To čakanie je veľká skúška vôle.
Mimochodom, vidíte, že som nepoužil tortáreň (mal som málo piškót), ale vyumývanú plastovú vaničku, kde bolo naspodku napísané „Bravčové karé“. Veľmi ekologický prístup.
Poučenie z experimentu
Keby som to robil formou torty v tortárni, tak dám viac piškót a aj viac smotanových vrstiev.