Na pive
Loco Hangover sendivč

Viete aký je rozdiel medzi toustom a sendvičom? Ja som to zistil až teraz. Je to ten istý typ chleba, akurát… sendvič je tenší a toust hrubší (takže sa viac opečie v toastovači). A teraz pozor, ten vtip. Hrubý sendvič je to isté, čo tenký toust :P. Na čo mysleli naši predkovia, keď nemali viac výrazov na rôzne hrubé krajce chleba.

Hangover sendvič v Loco. Aby som subjektívne vybral  víťažný sendvič, tak tento, Hangover za 4,80 eura v Loco v nitrianskom Centre. Táto značka je vážne veľmi dobrá, až je škoda, že plytvá svojím “street” potencionálom v nákupnom stredisku. Na recenziu som poctivo pripravil, takže mi na hlave tancovala skutočná opica z ranných hodín. Nemusím vymenovávať, čo všetko je vnútri sendviča… najviac tam dominovali volské oká. Kvôli fotke som sendviče trochu pootvoril, inak som ich dostal pekne pokope. Zvonček síce cinkal o pár minút neskôr, ale zase na stôl došiel ozaj pekne opečený sendvičík. Asi preto sa už prestáva používať termín fast food a nahrádza ho street food.

Loco Bacon sendvič

Loco Bacon sendvič. Ešte jeden príspevok z tej istej Loco prevádzky, ktorý som si dal deň predtým. Slanina tu dominuje spolu s troškou syra. Najlepšie je, že som ani nemal pocit, že sa k tomu musím napiť, k takto šťavnatým sendvičom. Sendvič si človek občas dá ten zabalený na benzínke, to sa nedá porovnať s týmito čerstvými, škoda, že ich je tak málo (keď do Googla alebo do Mapy píšem heslá sendviče, sandwitch a podobne, skoro nič mi nevypadá).

Pivní Sady Kuřecí sendvič

Kuřecí sendvič v brnianskom Pivní Sady. Aby som mal aj ten toast, tak tento z českej republiky :). Je veľmi hrubý… zaujímavé, že ani nie kvôli tým krajcom :). Je v podstate identický naplnený a hrubý ako burger, ale kvôli vnútru, nie kvôli tomu, v čom sa to podáva. Takže moje vygooglené teórie o hrúbke dostávajú trhlinu. Toast bol veľmi dobrý a robili ho aj dosť neskoro v noci, keď už iné prevádzky zavreli. Zaujímavé sú tie hranolky. Vôbec ich tam nemuseli dávať. Kedže som ich nečakal, ani som si nevypýtal žiadny dip… a nikto sa na neho ani nespýtal. Jesť suché hranolky z hypáča nie je bohviečo, tak som ich tam skoro všetky aj nechal.

Rebuen Pastrami vo Vodárni

Reuben Pastrami v trnavskej Vodárni. A ešte tento typ senviča by som chcel v blogu spomenúť. Nedá sa dostať na veľa miestach, vlastne viem len o streefoode Barskde a tomto, v Trnave v bistre Vodáreň. Pastrami je veľmi zaujímavé, hovädzie plátky mäsa (ale aj iné typy v tom môžu byť primiešané). Pôvod sa pripisuje Rumunom, ktorí Pastrami po emigrácii do Ameriky potaliančili meno a začali robiť kráľovsky poschodové sendviče. A do Rumunska sa to zase dostalo v sedlách osmanských nájazdníkov, ktorí museli mäso sušiť, údiť a koreniť, aby im dlho vydržalo… Dalo by sa dlho písať o kultúrnom pôvode.

Na obrázku vidíte, že ide o obyčajný typ chleba, ktorý keď je opečený, tak je stále výbornou voľbou (tieto mohli byť trošku viac pečené). Slovo Reuben v názve znamená, žeby tam mala byť kyslá kapusta a to je hlavná slabina celého tohto počinu. Tá kapusta totiž dosť rozmočila spodné krajce chleba… doslova  z toho vytekala kyslá voda. To by som vyriešil nejak inak… Dostal som aj kyslé uhorky v miske, keby som mal pocit, že kapusta je málo. Pastrami za 6,50 bolo dobré, k pivu ako vymyslené, ale nabudúce možno siahnem po inom type.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin