Na pive
Domáci radler Bokovka Mäta-Jahoda

Šikovný nápad. Do piva (alko alebo nealko) sa šupne sirup, poprípade ešte niečo iné – a voilà, máme tu domáci radler, za ktorý si môžeme pýtať +2 eur.

V jednoduchosti je skrátka krása. Dnes skúšame trnvaské podnikateľské zámery. Na hornom obrázku je domáci radler z Bokovky, ktorý mi tu, uch, predali za 2,19 eura. Je to kombinácia mäta hore a jahoda dole, trošku ľadu a ešte aj slamka, ktorá skončí v Stredozemnom mori. Zaujímavé je, že na papierovom lístku boli v ponuke úplne tri iné kombinácie ako majú na stránke. Keď chcete niečo sladké, nealkoholické, tak prečo nie. Zvlášť keď sa to vonku už šplhá k tridsiatim stupňom.

Domáci radler citrónový v Bistro Vodáreň
Ako druhý domáci radler tu mám citrónový v Bistro Vodáreň. Tento už nie je vôbec sladký. Skôr trpký, pretože vznikol zrejme tým najobyčajnejším vymačkaním citróna do nealko piva. Aj dužiny tam pláva dosť. Zase slamka… a cena 1,60 eura.

Inak, toto bistro pri vodárni je zaujímavé. Ešte nedávno tu bola len taká ošarpaná barabizňa s nápisom Na prenájom. A už je tu veľmi pekne a vkusne zrekonštruované bistro s vyššími cenami, vankúšikmi a detským kútikom. Pekné, že takéto podniky už vznikajú aj na sídliskách na predmestí. Ešte donedávna v Trnave boli všade pajzle aj v centre mesta, a zrazu je tu toľko uhladených prevádzok :P.

Ale víťazného Pribináčika dávam radleru z Bokovky, aj keď bol presladený a drahší, vyhral na krásu a s tým, že s ním mali viac roboty.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin