Hospoda na Kovárňe - koleno

Nemusí tam byť zakaždým vepřo ani knedlo… alebo zelo. Ale minimálne dve položky vám tam dajú. Ak nie, tak ste už prekročili hranice a víta vás merkelbába.

Tak to vidíte hore na obrázku. To veľké predné koleno, podľa lístka niekde okolo 0.8 až 1.5 kilogramu ťažké. K nemu horčica-chren-cibuľa a ako inak – kapusta. Veľký boj v pražskej Hospode na Kovárne. Je tam veľký nápis Restaurace, ale zostaňme pri názve Hospoda. Pri vstupe nás privítala kompletná parta Jířího Káry. Vyzeralo to hospúdku s Božkovými výrobkami, ale dá sa tam veľmi slušne nadlabať dlho pečeným a jemným mäskom. Jeden chlapík ostal fascionovaný, že som si obed odfotil a celých 20 minút očumoval a škeril sa .. no, ako ten Jirka Kára. Pivo mali dobré.

Restaurant U Maltézských rytířů

Ďalší ťažký kaliber je tento kusisko kačeny v Restaurant U Maltézských rytířů. Večer už mali zavretú pivnicu a nikto tam nebol. Ukrajinská obsluha veľmi priateľská. Aj kuchár piekol kačenu dlhšie ako Vietnamci. Rozplývala sa na jazyku – a inak, ťažko niečo povedať o týchto jednoduchých veciach :). Hádam len že tentokrát prišla kapusta červená (asi tá zo sáčku v obchode, taká ucapkaná, na domácu sa nechytá) a tri knedlíky sú presa len trošičku málo. I tu bolo pivo podozrivo dobré (stále pijeme len tie veľké značky typu Plzeň, Gambrinus atď., ktoré sú šokujúco iné ako doma na Slovensku).

Uzené maso Restaurace Na Klárově
Nuž a opäť nečakane – údené mäso a dva druhy knedlíkov s „neuhádnete čím“. Restaurace Na Klárově, píše si, že je blízko metra Malostranská, v skutočnosti je blízko Úradu vlády. Ale za to sa asi hanbia. Na stránke si píšu, že má reštaurácia kapacitu 100 ľudí, no priznám sa, už pri 10tich by som myslel, že je to plné. Klasická česká drevená hospúdka. Opäť výborné obyčajné pivo. To je gastronómia. Len sa divím, že na to idú turisti aj z inakadiaľ než len Strednej Európy.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin