Na pive
Pivo Celia dark

Korona ma tlačí do zlých vecí – zdá sa, že musím recenzovať pivo, ktoré som nikdy recenzovať nechcel. Je sucho a nedá sa ísť na pivo, nuž tak. Mám tu taký obrázok, ešte od minulého roka – Celia, resp. na obrázku je Celia Dark.

To veľké písmeno Ž znamená Žatecký pivovar. Žatecký chmeľ je svetoznámy. Pivovar asi dosahuje len lokálneho významu. Čo je na týchto Celiách zaujímavé? Že sú bezlepkové, gluten free – a ehm, dajú sa kúpiť v predražených bio obchodoch. Teda, dali sa pred karanténou, neviem ako je to teraz. Ako to, že tam nie je lepok, keď je tam jačmeň? Nuž vraj nejako technologicky dokážu ten lepok z toho jačmeňa vyondiť. Niežeby to pivu pomohlo, ale vraj aj celiatici majú právo na pivko (50% čitateliek Modrého koníka si vedia vygoogliť svoju pestrú paletu intolerancií a zvyšok to jednoducho vie).

Biela plechovka “prémiového ležiaka” je oblepená nápismi ako clean, noble, traditional, quality, ideal, truly, naturally, light feel a pod. – už to je podozrivé. Pivo bolo dosť vodové…. jemné ako voda z točky. Možno aj trošku pivové, ale skôr nie. Veľmi ako pivo teda nechutí – vypijete ho, lebo je teplo a ste smädní, nie kvôli zážitku. A aj fľašková Dark Celia mi nepripomínala to čo mala, totiž tmavé pivo. Ani stopy po nejakej kávovine alebo pražení, alebo nejakých iných príchutí tmavého piva. Proste také nijaké pivá.

Vyzerá to, že si doma ešte posedíme… a ja budem musieť robiť viacero takýchto diskových recenzií o ničom.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin