Cena surovín: 4 eurá
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 25 minút
Porcie: 4
Suroviny
- 250 g cestovín
- hlivy (2-3 trsy)
- 1 cibuľa
- kúsok slaninky
- 4 vajíčky
- paprika, korenie
Postup
Toto jedlo vyzerá ako z nutnosti a aj je. Hliva ustricová vonku začala nečakane rodiť – a kto ju máte, viete, že za deň vyženie hotovú úrodu. A keďže hlásili v počasí mráz v noci, rýchlo ju bolo treba orezať a hodiť do prvej veci, čo ma napadne.
A tou vecou sú uvarené cestoviny (podľa návodu na sáčku), pomiešané s praženicou – tradične vylepšenou na panvici cibuľkou, slaninkou a paprikou.
Poučenie z experimentu
Korenie je ľubovoľné – aj žiadne. Hliva je veľmi aromatická a skoro všetko prebije.