Cena surovín: 3 eurá
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 10
Suroviny
- škatuľka mladého špenátu (lístky bez hrubých stoniek)
- cibuľka
- pol litra mlieka
- 1 smotana na varenie
- na dochutenie cesnak, alebo korenie aké máte radi
Postup
Osmažím zľahka cibuľku, pridám mlieko, smotanu a vysypem do hrnca listy špenátu. A pomixujem. To je celé? Áno. Dá sa pridať troška vody, aby bolo polievky viac… cesnak, nejaké korenie – ale prečo vylepšovať niečo, čo je už dokonalé. Polievku som nechal zovrieť zo zvyku.
Poučenie z experimentu
Čím viac sa špenát varí, tým viac sa vraj v ňom zabíja to zdravé. Preto ho Pepek sypal do gágora surový!