Na pive
Gonnsuke Ramen Tan-Tan

Tak som sa konečne dostal do Fresh Marketu v Bratislave. Síce tam nehrala dychovka, ale šiel som presne za jediným miestom na Slovensku, ktoré je zamerané iba na rámeny (alebo o ktorom viem).

Na internete som si pozrel presne čo chcem. Odignoroval som všetky tie lákavé veci a postavil som sa do radu v úplnom rohu celého domu. No a tam mi povedali, že čierny rámen s bôčikom (Kogashi) nemajú, že nech dôjdem zajtra. Tak mi nálada zvädla. Volil som teda druhý špeciál, Tan-Tan. 8 euro je dosť, tak som bol zvedavý čo je to za zázrak.

Treba povedať, že aj Tan-Tan ma príjemne prekvapil. Čakal som nejakú zázvorovo-paprikovú chuť, ale bolo to úplne iné. Jemné, nasladlé… zrovna ma v duchu napadlo, že to nie je veľmi štipľavé, keď som sa  rozkašľal. Korenisté to teda bolo dosť. Iba jedno vajíčko (na Facebooku majú obrázok, kde dali aj desať vajíčok do jednej misky). Je im vidno do kuchyne, ako to tam miešajú z navarených surovín. Som rád, že rezance (jediná surovina, ktorá naozaj v rámene musí byť) neboli šmýkacie a mäsko bolo docela tučné. Tento fastood má auru čerstvosti, ktohovie, možno sa za 10 rokov ešte do toho Fresh Marketu dostanem (keď je to tak v prdeli).

Nuž a tak. Panská zábavka. Na internete som si potom kukol, že trik toho čierneho rámenu sa vyrába olejom, tak mierne pookrial. Rámenami sa kŕmia Japonci, ktorí sú najzdravší na svete a niečo v tom byť musí.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin