Goreng Ki

Kura, ryža, zelenina – kde som to už videl? Však to si viem urobiť kedykoľvek doma! Ale pravda je, že doma sa mi to ešte nikdy nepodarilo tak dobre a od profesionálnych kuchárov to chutí lepšie. 

Goreng je sympatické jedlo s veľa variantami z Indonézie. Mäso alebo zelenina tam môžu byť rôzne, hlavná je tá opečené ryža. Tú začali opekať z praktických dôvodov – nekazila sa a a opiecť ste mohli aj pozbierané zvyšky varenej ryže. Jednoducho, užitočné a praktické jedlo.

Goreng Ki v nitránskej Tatami. Na hornom obrázku je vkusná miska, akú mi dali v Nitre na pešej zóne. Každá zložka tam má svoje miesto, čerstvá zeleninka a opekaná ryža je na spodku. Na obed je to tak akurát. Stálo to 8,20 eura a bolo to trochu suchšie.

Nasi Goreng Enak

Nasi Goreng v trnavskom bistre Enak. Trochu iný názov a trochu iný postup. Hneď vidíte hore to vajíčko hore uvarené na polotvrdo, polomäkko. Opečená cibuľka… no hlavný rozdiel je v „tele“. Jednak je to celé pomiešané s ryžou (takže to nie je len tak na sebe) a jednak je tam vnútri viac šťavy / omáčky, takže sa človek ľahšie obíde bez nápoja. Ak mám rozhodnúť od ktorého kuchára mi goreng chutil viac, nechal by som to tentokrát na zmierlivú remízu – oba obedy docela ušli. Akurát toto druhé stojí 9.80 eura.

Kura v červenej karí omáčke vo Wasabi
Kura v červenej karí omáčke v trnavskom Wasabi. A ešte malý bonus ako to robia ide bez cudzieho názvu :P. Kuriatko pláva v omáčke spolu s citrónovými listami a sójovými výhonkami. A má tam byť aj chili a asi aj je, lebo je to trochu pikantné. Večera výborná, a cena do tretice poskočila o dve eurá a 12 euro celkovo.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin