Ešte donedávna sa v týchto rázovitých oblastiach výrazne lokálneho charakteru burger nedal kúpiť. Teda dal… jasné. V stánku na autobusovej stanici so žemľou z Lidla, ktorá prežije všetko, dá sa s ňou umývať dlážka, alebo podkladať stolík, akurát sa nedá moc jesť :P Aj to maso z Lilla vella mylla.
No a už to tu máme. Americký štýl burgerov nám dorazil aj do malých zaprdených mestečiek, ktorým sa týmto prudko dvíha životná úroveň, keď si po robote v logistickom centre v Amazone môžete skočiť na jeden stredne prepečený hovädzí :P.
Pivárnička burger, Pivárnička nad rínkom, Hlohovec, 10,90 eura. To hore, to je najlepší hlohovský burger v meste. Až sa prihlási nejaká konkurencia, rád ju sem pridám, ale zatiaľ žiadna nie je. Vidíte ako je naložený? Keď niečo stojí 10,90 v tomto meste, musí to byť plné až po strechu. Čiže nie jedno, ale až dve mäská, čo je predsa len trochu nezvyčajné. Burger sa nedá poriadne jesť a asistujú pri tom vidličky, servítky a zamastené prsty :). Asi v 2/3 mi napadlo či to nenechám tak – tak bol sýty. Ale statočne som dobojoval. Jednu vec – neviem, či to je štandard, alebo kuchárovi ušla ruka len pri tom kuse. Mäso bolo presolené… hm, dosť. Pivo (inak vynikajúca Plzeň, ten certifikát na stole asi nebola len reklama) to trochu kompenzuje. Hranolečky chválim a v kapustičke bolo plno mrkvy, čo chválim dvojnásobne.
Rambus burger, Bistro Ramus, Sereď, 10,90 eura. Ó, áno, Sereď, matka miest pri ktorých názve sa ľudia potuteľne usmievajú :p. Keď urobíte 10 krokov ľubovoľným smerom, narazíte na zapadákovskú krčmu východného typu. A presne v tomto prostredí niekto postavil veľmi moderné bistro. Nevedel sa rozhodnúť aká téma bude dominovať (sú tu veci ako v ázijskom bistre, alebo hipsterskej polievkárni), ale nič to zato. Tento podniček vylepšuje meno svojho mesta. Stačí kuknúť na obrázky na Facebooku :P. Vidíte ten burger? Je v ňom volské oko, hrubá slaninka, čedar a domáca majonéza… Veľmi dobrá záležitosť. Domáce zemiačky a pre zmenu červená kapusta. V podstate nemám výčitiek až na jednu – veľmi dlho to trvalo, kým mi to priniesli. Mal som 50 minút času, vravel som si, že za ten čas zjem aj dva burgre. Ale došiel s výrazným meškaním a pritom bistro o dvoch poobede zívalo prázdnotou.
Kocúr burger, U kocúra, Nitra-Klokočina, 8,90 eura. Dôstojný záver – o dve eurá lacnejší burger, tiež pomenovaný po svojom podniku. U kocúra, to je len taká búdka vedľa trafiky, kam starí dedkovia na obed chodia na pivo. A pritom ako fastfood je to docela luxus. Mali tu batátové zemiaky (ku ktorým je vlastne chyba si objednávať omáčku, aspoň podľa mňa). Burger sa zo všetkých testovaných burgrov jedol najlepšie. Bol kompaktný, nebol rozmočený, dobre sa držal, nerozsýpal sa. Vcelku príjemný zážitok. A žiadna vysokohorská prirážka v cenníku.