Cena surovín: 5 eur
Náročnosť prípravy: stredná
Čas prípravy: 30 minút
Porcie: 8
Suroviny
- kúsky husacieho mäsa
- mrkva, petržlen, hrach (apod)
- cibuľka
- ryža
- trochu vývaru (nie je povinný)
- paprika, uhorky alebo čokoľvek do prílohy
Postup
Vždy keď vám zostanú nejaké kúsky – napr. z polievky alebo z čohokoľvek – nemajú sa vyhadzovať, alebo upotrebiť. A na to je ideálne rizoto – ryža a zelenina. A prostý, účinný a sýty obed je na svete.
Ryžu uvarím na osmaženej cibuľke…a zeleninu radšej uvarím zvlášť, aj keď by sa dala variť aj v ryži. Ale každý druh zeleniny sa varí inak dlho – napr. hrach zamrznutý aj polhodinu, alebo napr. papriku by som varil len 3-5 minút a hotovo. Je to veľmi individuálne – a nie je potrebné sa držať, len toho čo som použil ja. Ešte je dobré do rizota dať aj trochu vývaru (dobre sa skladuje v mrazničke, takže je po ruke), aby nebolo rizoto suché. Navrch postrúhať syr – ak máte – a je to.
Poučenie z experimentu
Zdá sa, že ľuďom sa nepáči, keď krájam mrkvu na také veľké kusiská :P. Ja tom mám veľmi rád takto.