Vygooglil som, že soté znamená minútka z francúzštiny a preto sa robí najmä z mäsa, čo sa dá rýchlo obsmahnúť. No – presne také som nemal :). Ale dnešná recenzia ma naplnila spokojnosťou.
To hore, to je soté špeciál z grilu z Viechy Jašter pri Hlohovci. Je to penzión už tak troška bokm od mesta, pod začiatkom Považského Inovca. Nebudem sa opakovať ako pokazené rádio, ako mám radšej reštaurácie v zašitých kútoch, pretože si nemôžu dovoliť blafovať ako tie v centrách miest, čo majú zákazníkov automaticky. U Jaštera sa mi páči. Mali aj obyčajné kuracie soté za 5,90, ale ja som si dal špeciál za 9.50.
Tri druhy mäska (kuracie, bravčové a hovädzie) v troch plackách (lokšiach?). Sú reštiky, kde by mi dali dve, alebo možno aj len jednu. Veľmi veľká porcia (na obrázku to nevidno, ale je to skôr taký tanier na pizzu). Naplnil som sa doplna, aby som sa tak kapitánsky vyjadril. Medzi mäskom bola cibuľka a slaninka… v strede štyri zemiačky z grilu s dvomi druhmi dipu. Plus trošku obyčajnej zeleninky (tej mohlo byť aj viac). Toto soté dnes vyhráva.
Zbojnícke bravčové soté v Zbojníckych baštách v Trnave. Nechcem, ale povedať, že toto trnavské soté z prasiatka opatrené názvom národného športu, bolo nejak zlé. Naopak – za 6 euro aj dačo také akurát. Tieto Zbojnícke bašty sú síce v centre, ale dosť zastrčené – myslím, že okolo nechodí veľa ľudí. Placky a fazuľka sa k tomtuto jedl pekne hodia, a slaninky a zeleninky mohlo byť opäť viac :).Keď som odchádzal, čašník sa ma opýtal, že prečo som si nesadol do klimatizovanej izby. Ale inak sa mi aj tuná páči. Podnik ale nemá webovú stránku, a kašle aj na tú Facebookovú, čo je dosť mínus.