Na pive
Živánska jehla

Špíz je kuchárska tyčka a dá s ním vymýšľať – videl som už čisto zeleninové, alebo ovocné, alebo všelijaké cukrárske špízy. Pravdaže väčšinou sa špíz týka mäsa, grilovačky, opekačky a tak. Podľa toho či fandíte Balkánu alebo Rusku, môžete ich volať aj ražniči či šašlik. Ja som toľko medzinárodného šťastia pri tejto recenzii asi nemal.

Živánska jehla u Železnej Ruže. Hlavný obrázok mám z Brna, z mojej obľúbenej veľkej krčmy, kde majú dobré pivo a občas sa tam drolia kúsky tehly zo stropu :p. Takto by malo vyzerať niečo napichnuté na niečom. Ozaj veľká porcia na ozaj veľkej doske. Neviem, čo dodržali 5 druhov mäsa (asi áno). Zelenina vyzerala na obrázku v lístku lepšie a rozmanitejšie, k tomu dva druhy omáčky, bagety, kukuričky… a veľmi veľa kysnutých uhoriek, ktorých som sa nedotkol. Za smiešnych 255 korún podľa mňa v pohode obed a taký Kočner s podviazaným žalúdkom by to už ani celé nezjedol. Inak, doniesli to celé rýchlo, takže to kuchár mal nagrilované už asi dopredu.

Bravčová panenka na špízi

Bravčová panenka na špízi na Terase v Hlohovci. Nuž a poďme k tým obyčajnejším veciam. Táto panenka je tak obyčajná, že som veru premýšľal, či vôbec písať o týchto špízoch blog. Je to napichnuté na takej kovovovej tyčke, ale ktovie, či to bolo aj grilované, možno že aj predvarené a len potom osmahnuté na panvici. Ale nechcem konšpirovať. Proste taký normálny obed za 6,50 eura… ktorý však stojí 6,90 + 1,50, lebo web majú strašne zastaraný.  Slaninka – dobrá. Cibuľka – ujde. Zelenina – málo. Nebolo to v menu, ale v lístku, ale v niektorých reštauráciách je to asi to isté.

Špíz v Raisovom dome

Špíz v Raisovom dome v Šúrovciach. Nuž a aby som doklepal tú šedú priemernosť tejto recenzie, tak sem ešte šupnem niečo z obedového menu :). No a za tie peniaze (5,50 tuším) to nie je vôbec zlé. Špíz je vcelku rozmanitejší aj keď stále klasický. K tomu ten podivný zvyk – ryža plus hranolky. Pokojne by som si k tomu dal aj miesto toho chleba, keby bola nejaká čerstvá zeleninka na zahryznutie k tomu. A to je celé.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin