Špagety s Morca-Dellou a klobásou

Cena surovín: 7 eur
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 45 minút
Porcie: 3

Suroviny

  • konzerva Morca-Della
  • balík špagiet
  • cibuľa
  • 1 klobása
  • hrášok
  • paprika

Postup

Slávnostné menu… z konzervy. Už je vám jasné, že Morca-Della je predpripravená omáčka na špagety. Nám ide len o to vylepšiť to – aby to neboli len uvarené cestoviny s konzervou.

Vylepším to proste osmaženou cibuľkou, klobásou a paprikou. Veľmi rád si tam dávam hrášok a aj tam pekne pasuje, len ho treba uvariť zvlášť, čím sa rýchle jedlo zmení na trochu dlhšie – hrach by sa mal variť aspoň 20 minút. Trošku korenia podľa ľubovole a je to hotovo. Či si omáčku a špagety pomiešate na tanieri, alebo už v hrnci – to je na vás.

Poučenie z experimentu

Balík špagiet má obyčajne tak 500 gramov a neurobíte chybu, keď miesto jednej konzervy Morca-Delly dáte dve. Však nevarí Strýko Držgroš.

O autorovi Zobraziť všetky články

admin