Cena surovín: 7 eur
Náročnosť prípravy: ľahká
Čas prípravy: 45 minút
Porcie: 3
Suroviny
- konzerva Morca-Della
- balík špagiet
- cibuľa
- 1 klobása
- hrášok
- paprika
Postup
Slávnostné menu… z konzervy. Už je vám jasné, že Morca-Della je predpripravená omáčka na špagety. Nám ide len o to vylepšiť to – aby to neboli len uvarené cestoviny s konzervou.
Vylepším to proste osmaženou cibuľkou, klobásou a paprikou. Veľmi rád si tam dávam hrášok a aj tam pekne pasuje, len ho treba uvariť zvlášť, čím sa rýchle jedlo zmení na trochu dlhšie – hrach by sa mal variť aspoň 20 minút. Trošku korenia podľa ľubovole a je to hotovo. Či si omáčku a špagety pomiešate na tanieri, alebo už v hrnci – to je na vás.
Poučenie z experimentu
Balík špagiet má obyčajne tak 500 gramov a neurobíte chybu, keď miesto jednej konzervy Morca-Delly dáte dve. Však nevarí Strýko Držgroš.