Cena surovín: cca 5 eur
Náročnosť prípravy: stredne ľahká
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 4
Suroviny
- plechovka fazule (bielej, ale červená je tiež fajn)
- 1-2 klobásy
- 1 cibuľa (biela k bielej fazle, červená k červenej – pre vzhľad)
- zopár bobkových lístkov
- Pohár rajčinového pretlaku alebo aj kečupu – ideálne domácich. Dajú sa použiť dokonca rozmačkané paradajky, ale je to škoda.
- Mleté korenie, majorán, vlastne ľubovoľné korenie – bazalka, tyminán, dokonca koriander.
- Niekto pridáva aj kúsky slaninky či strúčik cesnaku.
Postup
Nič netreba extra variť, snáď len bobkové listy, aby pustili arómu, aby sa chute spojli a kúsky klobásy a slaninky boli trochu upravené. Toto je pravý fastfood. Najlepšie jesť s chlebom alebo rožkami!
Poučenie z experimentu
Prečo je to za pár minút? Lebo použijeme predvarenú fazuľu z plechovky. Ak fazuľu varíme sami, tak sa to natiahne na 2 hodiny a ešte ju treba dať aj pol dňa dopredu do vody.