Bretónska fazuľa

Cena surovín: cca 5 eur
Náročnosť prípravy: stredne ľahká
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 4

Suroviny

  • plechovka fazule (bielej, ale červená je tiež fajn)
  • 1-2 klobásy
  • 1 cibuľa (biela k bielej fazle, červená k červenej – pre vzhľad)
  • zopár bobkových lístkov
  • Pohár rajčinového pretlaku alebo aj kečupu – ideálne domácich. Dajú sa použiť dokonca rozmačkané paradajky, ale je to škoda.
  • Mleté korenie, majorán, vlastne ľubovoľné korenie – bazalka, tyminán, dokonca koriander.
  • Niekto pridáva aj kúsky slaninky či strúčik cesnaku.

Postup

Nič netreba extra variť, snáď len bobkové listy, aby pustili arómu, aby sa chute spojli a kúsky klobásy a slaninky boli trochu upravené. Toto je pravý fastfood. Najlepšie jesť s chlebom alebo rožkami!

Poučenie z experimentu

Prečo je to za pár minút? Lebo použijeme predvarenú fazuľu z plechovky. Ak fazuľu varíme sami, tak sa to natiahne na 2 hodiny a ešte ju treba dať aj pol dňa dopredu do vody.

 

O autorovi Zobraziť všetky články

admin